Artiesten

Tijdens het benefietconcert zullen meer dan 150 artiesten het podium betreden. Maak kennis met de artiesten!

Wilhelmina Glanerbrug Bezoek website

Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug is een bruisende vereniging met een hoog niveau. Het groot harmonieorkest staat onder leiding van Fried Dobbelstein. De vereniging heeft gemiddeld ruim 115 leden uit de regio Twente en ver daaromheen. Diverse professionele muzikanten zijn voortgekomen uit de jeugdopleiding van Wilhelmina en vaak nog altijd actief lid van de vereniging. De muziekvereniging werd in 1901 opgericht en mocht afgelopen jaar haar 110 jarige jubileum vieren. Sinds 1938 komt Wilhelmina uit in de hoogste afdeling van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen.

Studenten Harmonie Orkest Twente Bezoek website

Het Studenten Harmonie Orkest Twente is het harmonieorkest van de universiteit Twente in Enschede. Het orkest, beter bekend als SHOT, bestaat uit ongeveer 50 studenten van de universiteit en omliggende hogescholen. Het orkest is opgericht in 1991 en staat onder leiding van Ronny Buurink. SHOT verzorgt jaarlijkse meerdere concerten, waaronder afgelopen jaar een concert in het Concertgebouw in Amsterdam en een tournee door China.

Ronny Buurink

Ronny Buurink

Het 120-koppige harmonie orkest zal onder leiding staan van Ronny Buurink. Ronny is de vaste dirigent van het Studenten Harmonie Orkest Twente en concertmeester bij Wilhelmina Glanerbrug.

Ronny heeft in 1994 met goed resultaat zijn studie HaFaBra-directie eerste fase afgesloten. In 2001 heeft Ronny zijn studie HaFaBra-directie een vervolg gegeven aan de Messiaen Academie in Enschede, waar hij bij hoofdvakdocent Hennie Ramaekers de studie HaFaBra-directie tweede fase op 27 mei 2004 met goed gevolg heeft afgerond.

Lick Bezoek website

De jongens van LICK zijn hardrockfans! Na jarenlang elke zomeravond op het dak van het herenhuis van de gebroeders Groen naar LP’s van alle hardrockgrootheden te hebben geluisterd, werd het tijd om zelf een band te starten. Een echte band, zoals Guns ’n Roses, AC/DC of Aerosmith! In 2010 nam LICK haar debuut-EP op, welke ze in oktober van dat jaar in een uitverkocht Burgerweeshuis in Deventer presenteerden. Op deze avond werd ook de single “Bad As Luck” met bijbehorende videoclip uitgebracht, welke deels in Hollywood is opgenomen.

Na de release speelde de band door heel Nederland in zalen als Atak, Luxor Live, Hedon en Effenaar en op festivals als deBeschaving in Utrecht en het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Begin November 2012 wordt het album Mount Rock uitgebracht, waarbij de band meer dan ooit is geïnspireerd door hun idolen uit de jaren ’80.

Valerius Ensemble Bezoek website

Het Valerius Ensemble is opgericht in 1988 en bestaat uit ongeveer 16 kernleden. Het ensemble treedt regelmatig op in Enschede en omstreken met een wisselende bezetting en zeer uiteenlopende programma’s. Het ensemble zal tijdens Serious Concert een hobokwartet in F en een fluitkwartet in D van Mozart ten gehore brengen.

Bezetting:

  • Carola Ligt - fluit
  • Erna de Koning - hobo
  • Peter Bogaert - viool
  • Stephan Knies - altviool
  • René Geesing - cello

Haystax Bezoek website

Haystax begon als een eenmalig optreden met vrienden tijdens een lokale jam sessie in 1999. Het publiek was enthousiast, de band was geboren. Er volgden een CD, concerten in Duitsland, Engeland en Nieuw Zeeland. Haystax treedt regelmatig op als featuring artist met grote orkesten. Op dit moment werkt de band aan hun tweede CD.

Claudia Patacca Bezoek website

Sopraan Claudia Patacca studeerde cum laude af aan het ArtEZ Conservatorium Enschede, won de Tubantia Prijs, waarna ze verder studeerde aan het Internationaal Opera Centrum Amsterdam. Claudia draagt het oratoriumvak een warm hart toe en is dan ook een welkome gast bij de vele oratoriumkoren die Nederland rijk is. Ze debuteerde met het Gloria van Poulenc tijdens haar studie in het Muziekcentrum Enschede. Haar opera debuut vond plaats in 1994 in Het Concertgebouw tijdens het Holland Festival met Le Roi Arthus van Chausson olv Edo de Waart. Daarna volgden uitnodigingen van ondermeer De Nederlandse Opera, Nationale Reisopera, Opera Zuid, ZaterdagMatinee en diverse internationale operahuizen (o.a. Frankfurt, Halle, De Munt in Brussel) met rollen als Elettra (Idomeneo), Donna Anna (Don Giovanni), 1steDame (Die Zauberflüte) Violetta (La Traviata), Rosalinde (Die Fledermaus), en Blumenmädchen (Parsifal). Hoogtepunten waren concerten/ operaproducties met dirigenten als Simon Rattle, Antonio Pappano, Carlo Rizzi, Claus Peter Flor, Marc Soustrot, Ed Spanjaard, Jaap van Zweden, Jan Willem de Vriend, Jed Wentz en Ton Koopman.

Lille Mulder Bezoek website

Lille Mulder

Zangeres Lille is een muzikale wervelwind die van bijna elke tak van de zangwereld al geproefd heeft.

Haar zangcarrière begon toen zij 2e werd in de soundmixfinale van Hennie Huisman in 1996. Daarna volgde de samenwerking met de Maisgirls. De dames scoorden een hit en toerden met deze meidenband anderhalf jaar door Nederland. Ook hier heeft zij een album opgenomen genaamd Maissie.

Met haar eerste top 100 orkest Rendez-vous heeft zij verschillende Nederlandse Artiesten live begeleid en ondersteunt met haar zang . Met o.a Lee Towers en Anita Meyer draaide zij mini concerten en ook de rest van de Nederlandse artiesten zijn bij haar niet onbekend.

Hierna volgden verschillende top40 formaties o.a Maxim , Roofgarden en enkele maanden Beethoven.

Afgelopen jaar had voor haar ook een muzikaal hoogtepunt, zij ging werken met een Amerikaanse Producer/zangcoach Pete Storbl (hij heeft o.a gewerkt met Chaka Khan en nog meer grote namen.) Hij was onder de indruk van haar vocale geluid en kunnen en het Album “Traveling Girl” werd geboren.

Ook het werken met orkesten is haar niet vreemd. In het verleden heeft zij meegezongen op het Album Oost west thuis best van Fred en Helen Golden .

Afgelopen oktober heeft zij live gezongen met Het harmonieorkest Vriezeveen.

Combo

Daan Temmink

Daan Temmink is a Dutch composer and jazz pianist who creates music for film, documentaries and adverts. He recently wrote the music for a documentary called ‘When The War Ends’ which won the Utrecht film prize of ‘best short documentary 2011’ at the Dutch Film Festival.

Daan studied jazz piano at Enschede Conservatory (Bachelor) and ‘Composing for Film’ (Masters) at Amsterdam Conservatory. He studied film composition with Jurre Haanstra, orchestration with Andre Douw and orchestral conducting with Lucas Vis.

Diederik Eggenkamp

Geboren in Winterswijk en opgegroeid in Groenlo. Studeert gitaar bij Reinier Baas en Durk Hijma aan het conservatorium. Heeft gespeeld met o.a. Ferdinand Povel, Efraim Trujillo, Joost van Schaik en Ruud Ouwehand. Volgde lessen/workshops bij o.a. Peter Beets, Ben van Gelder, Bert Boeren en Jonathan Kreisberg.

Op dit moment werkt Diederik met wereldgitarist Larry Coryell en vijf collega’s aan een gitaar-arrangement van Stravinsky’s Sacre du Printemps.

Lito Mabjaia

Lito Mabjaia, geboren (1992) en getogen in Enschede, is zoon van een Nederlandse moeder en Mozambikaanse vader. Hij is in 2008 begonnen met bas spelen geïnspireerd door bassisten als Richard Bona & Victor Wooten. Hij studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam en heeft een endorsement bij Markbass. In zijn muzikale carrière heeft hij in Nederland, maar ook buiten Nederland veel gespeeld en getourd. Zo heeft hij in 2011 een tour in Zuidelijk afrika gespeeld en speelt hij regelmatig in België en Duitsland.

Stefan Schneider

Stefan Schneider, born and raised in Oldenburg (Germany), decided to study jazz drums at ArtEZ Conservatorium Enschede in 2010.

Since then he is playing in several german/dutch bands/combos/projects and took lessons and masterclasses from Joost van Shaik, René Engel, Sebastiaan Cornelissen, Gerhard Jeltes, Yonga Sun, Marcel Serierse, Christian Schoenefeldt, Philipp Pumplün.

Jeroen Schippers

Jeroen Schippers

Jeroen Schippers werd in 1982 in Glanerbrug (Enschede) geboren. Net als de rest van de familie Schippers koos Jeroen ook voor een muzikale carriere. Het is allemaal begonnen bij muziekvereniging Wilhelmina te Glanerbrug, vanaf dat moment stond iedere woensdagmiddag “Opa” Johan Schippers op de stoep.

Jeroen heeft gestudeerd aan het conservatorium te Rotterdam bij Andre Heuvelman en Ad van Zon en behaalde in 2008 zijn Master. Sinds 2006 is Jeroen Schippers als trompettist verbonden aan de “Marinierskapel der koninklijke Marine”, waar hij vanaf 1 september 2012 de functie als Solo-Trompettist vervult. Naast de marinierskapel heeft Jeroen in 2007, samen met een stel muzikale vrienden het koperensemble “NEOS Brass” opgericht. NEOS Brass heeft in 2012 haar 1e CD uitgebracht genaamd “Wagner for Brass”. http://www.neosbrass.nl

Daarnaast remplaceert Jeroen regelmatig bij de Nederlandse symphonie-orkesten en Ensembles als het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Radio Orkesten.