Initiatief

Serious Concert is een initiatief van muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug en het Studenten Harmonie Orkest Twente.

In december 2012 zal het Glazen Huis van 3FM in Enschede staan. Tijdens de Serious Request actie zal 3FM geld ophalen voor een goed doel. Hiervoor zullen veel mensen uit Enschede en omstreken acties bedenken om het glazen huis te steunen. Vanuit muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug en vanuit het Studenten Harmonie Orkest Twente was er de intentie om een activiteit voor Serious Request 2012 te organiseren. Hieruit is al snel het idee ontstaan om een concert te geven.

De muziekverenigingen Wilhelmina Glanerbrug en het Studenten Harmonie Orkest Twente zijn beide amateur harmonieorkesten, waarvan SHOT in de eerste divisie speelt en Wilhelmina in de concertafdeling. Door deze orkesten samen te voegen ontstaat een harmonieorkest van ongeveer 120 muzikanten, die muziek kunnen maken op hoog niveau.

De orkesten gaan tijdens Serious Request 2012 samen een benefietconcert geven voor het goede doel van Serious Request. Tijdens het concert zullen beide orkesten worden samengevoegd, hierdoor zal een harmonie orkest ontstaan waar ongeveer 120 personen in spelen. Met dit orkest willen we verschillende bands en artiesten gaan begeleiden. Het doel is om een concert te geven in een vergelijkbare opstelling als Night of the Proms en de bekende concertenreeksen van het Metropool orkest met artiesten.

Het Wilminktheater in Enschede heeft kosteloos de Wilmersbergzaal beschikbaar gesteld voor dit concert. Hier zal het concert plaatsvinden op zondag 23 december 2012. In deze zaal is ruimte voor 1800 personen, hiermee hopen we een aanzienlijk bedrag voor het glazen huis binnen te halen.

Logo Serious Request