Serious Concert groot succes! — 30-12-2012

Het benefietconcert Serious Concert is een groot succes geworden. Met bijna 500 bezoekers in de zaal, hebben we €7155,- opgehaald voor Serious Request 2012. De organisatie is heel blij met dit resultaat en wil via deze weg alle bezoekers bedanken voor hun komst. Natuurlijk was het benefietconcert niet mogelijk zonder de inzet van vele vrijwilligers en de sponsoring van onze partners.

Foto Serious Concert door Tineke Klamer

Tijdens de avond zijn vele foto’s en video’s gemaakt, een selectie:

De volgende YouTube playlist bevat alle opnames van Serious Concert:

Optreden 3JS bij Glazen Huizen! — 22-12-2012

Op zaterdagavond 22 december om 18:45 zullen de 3JS op het podium op de Oude Markt het Wiegenlied ten gehore brengen. Een dweilorkest van het Studenten Harmonie Orkest en Wilhelmina Glanerbrug zal het nummer begeleiden. Natuurlijk zullen we ook veel promotie maken voor Serious Concert!

Valerius Ensemble zegt medewerking toe! — 12-12-2012

Het programma van Serious Concert krijgt langzaamaan definitieve vormen. Vandaag hebben we een definitieve toezegging van het Valerius Ensemble mogen ontvangen. Het ensemble zal een tweetal nummers van Mozart ten gehore brengen. We zijn vereerd dat het ensemble ons steunt in ons initiatief!

Met de toevoeging van het Valerius Ensemble is het programma van Serious Concert helemaal rond. Het programma zal 2,5 uur duren en een grote verscheidenheid aan muziek bevatten. Van klassiek tot pop en van country tot rock. Het programma zal één dezer dagen ook gepubliceerd worden op de website.

Nieuwe partners gevonden! — 02-12-2012

We zijn blij om te kunnen melden dat we twee nieuwe bedrijven kunnen toevoegen aan de lijst met partners. Voor de organisatie van het benefietconcert zijn we afhankelijk van partners die ons financieel of materiaal sponsoren.

Decilux uit Hengelo zal tijdens Serious Concert het licht en geluid verzorgen. Ze sponsoren alle apparatuur om een geweldig concert neer te kunnen zetten.

Om te zorgen dat heel Twente vol hangt met posters van het concert, sponsort drukkerij Gildeprint uit Enschede al ons drukwerk. De ontwerpen voor de posters en flyers zijn gemaakt door Ontwerpstudio Trendwerk.

We willen via deze weg Decilux, Gildeprint en Trendwerk nogmaals hartelijk bedanken voor hun inzet voor Serious Request!

Kaartverkoop gestart — 28-11-2012

Vandaag is de kaartverkoop van Serious Concert gestart. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van het Wilminktheater en via de kassa’s van het theater. De opbrengsten van de kaartverkoop zullen volledig ten goede komen aan Serious Request 2012, we hopen daarom zoveel mogelijk kaartjes te verkopen!

Partners gezocht — 28-10-2012

Het idee van Serious Concert is ontstaan vanuit twee muziekverenigingen in Enschede. Muziek maken op hoog niveau is onze passie en wat zou het gaaf zijn als we die passie kunnen inzetten voor het goede doel. Al snel vonden we in Wilminktheater in Enschede een geweldige partner om ons benefietconcert mogelijk te maken.

De ruim 150 artiesten zetten zich belangeloos in voor een geweldige avond vol met muziek. Het Wilminktheater zorgt voor de zaal en techniek. De opbrengsten van de 1.800 kaarten die we kunnen verkopen gaan rechtstreeks naar het goede doel. Voor de overige kosten zoeken we partners die muzikaal Twente een warm hart toedragen en ons willen ondersteunen met ons benefietconcert.

Stuur een e-mail aan partners@seriousconcert053.nl voor meer informatie.

Lick, Haystax en Claudia Patacca zeggen toe — 05-10-2012

Het programma van Serious Concert begint vorm te krijgen. Afgelopen weken hebben de rockband Lick the Band, de band Haystax, sopraan Claudia Patacca en de zangeres Lille Mulder toegezegd op te gaan tredens zijn het benefietconcert. De artiesten zullen eigen nummers ten gehore brengen, maar ook optreden samen met het grote orkest. Meer informatie over de artiesten is ook te lezen op de artiesten pagina.

Voorbereidingen Serious Concert gaan voorspoedig — 01-09-2012

In januari 2012 zijn zes enthousiaste leden van de orkesten Wilhelmina Glanerbrug en SHOT rond de tafel gaan zitten en met de wilde ideeën die zij hadden is uiteindelijk de projectcommissie voor Serious Concert gevormd. In de afgelopen maanden hebben zij niet stil gezeten. Inmiddels is er is een mooie zaal ter beschikking gesteld door het Muziekcentrum Enschede, het programma krijgt vorm, en de voorbereidingen bij beide orkesten zijn in volle gang. Niet onbelangrijk, ook de datum voor dit niet te missen concert is geprikt: zondagavond 23 december, 20.00u. De volledige opbrengst van het concert gaat uiteraard naar Serious Request!